valenblog

Wednesday, March 01, 2006

Informació i societat

No sabem què ens espera després de la "societat de la informació"-SI segons els lingüistes- com, superada l'etapa actual, abordarem el futur. Però el que sí que és cert és que per poder sobreviure en el món actual, per estar integrats, de debò, en el món que ens ha tocat viure, hem hagut de fer un esforç per adaptar-nos a les noves tecnologies en comunicació.
I si dic hem hagut d'apaptar-nos, ja es veu que m'estic referint a algunes generacions, més entrades en anys, perquè, com tots sabem, per la gent jove això no és cap problema, no han de fer cap esforç. Es diria que qualsevol xiquet d'avui ja ve al món amb el manual d'instruccions aprés.
Potser, la fractura digital es produeix no sols entre el Nord i el Sud, sinó també entre distintes capes socials d'un mateix país, entre distintes edats en una mateixa capa i, ai!, entre un i altre sexe. En eixe cas, l'accés a la informació i les seues tecnologies estarà consolidant un mapa de dominacions preexistent.

1 Comments:

At 3:05 PM, Blogger Sergio M. Mahugo said...

Tienes toda la razón del mundo, Tere! La brecha digital que se está creando no es sólo geográfica sino también generacional! Y eso no es nada bueno porque sólo sirve para alejar más a las personas a todos los niveles.

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.