valenblog

Tuesday, April 04, 2006

Ploma analògica o digital

L’autora repassa la història dels mitjans en primer lloc, per aterrar al moment actual, que es significa pel paper preponderant que els receptors han anat aconseguint gradualment. Segons Edo, l’autèntica programació és la que cada lector es fa, quasi a la carta, d’allò que a ell li interessa, triant fins i tot mitjà i també continguts i forma de presentació. A aquesta “revolució” se li suma l’ampla oferta d’interactivitat. Tot plegat: el paradís dels lectors.
Però, també, obliga a redefinir el paper del periodista, que adquireix una altra dimensió: el paper de gatekeeper, el porter de la informació de sempre, ara cobra una major importància, convertint-se en l’intermediari informació-públic, però ara actuant sobre una quantitat d’informació moltíssim més elevada. Edo cita Ramonet, Riviére, i Lewin per aportar la importància del canvi social produït.


www.uned.es/ntedu/espanol/master/ primero/modulos/tecnologia-y-sociedad/ntic.htm - 25k

1 Comments:

At 3:12 PM, Blogger Sergio M. Mahugo said...

Tere, si esto ya lo teníamos superado... Te recomiendo que en lugar de poner las direcciones completas donde quieras remitir a la gente, pongas el propio título de los artículos, porque seguramente será más ilustrativo.
Animo, y por cierto, completamente de acuerdo con lo de Juan Varela. Pero igual de lúcido que me parece lo de José Luis Orihuela: eso que ahora resulta tan evidente sobre los paradigmas, en su día no lo era en absoluto!
Ánimo y nos vemos, ¿podrás venir a Murcia?

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.