valenblog

Sunday, April 02, 2006

ETA, la tele i la xarxa

Pareix ser que un tòpic comú als bloggers és demostrar com de bo és aquest invent i com de ràpid s'està estenent. Per això no es perd oportunitat de constatar amb xifres i dades aquestos avanços en la cultura blogger. Tots els més visitats blogs del món sencer en tenen.
En concret, la notícia del moment, la treva d'ETA, ha estat represa per Juan Varela per analitzar les dades d'audiències televisives en relació a les digitals, per a arribar a la conclusió que aquesta batalla l'havien guanyat les segones, com diu Varela: "Las ediciones digitales de los grandes diarios triplicaron su tráfico en la hora que siguió al anuncio de ETA y la media del día creció entre el 10 y el 25%.
Los blogs que hicieron una cobertura intensiva de todo lo ocurrido en la jornada también aumentaron su tráfico entre un 15 y un 30%". Front a aquestes dades, només ressalten els ressultats de TVE, que per un dia guanya a Antena 3 en el telediari de migdia.
Ara bé, també en periodisme s'ha d'intentar una anàlisi quantitativa. I ahí, com apunta Juan Cueto al diari El País, tots vàrem poder veure com TVE, tant al programa especial com a l'informatiu de migdia va aconseguir una informació ben travada, directa i respectuosa amb la pluralitat d'opcions polítiques. Com cal, vaja. Però que no estem acostumats a que així siga.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.