valenblog

Wednesday, March 22, 2006

Dan Rather

Una persona marcada per la confirmació de la sospita, pot deixar les seues reflexions sobre la professió? Amb quina credibilitat compta?
El famós periodista va ser expulsat per la CBS per haver propiciat un fals panorama de l'estada del President Bush, aleshores candidat, a l'exèrcit. En l'entrevista que publica Periodista Digital realitza unes encertades precisions sobre la premsa i el seu paper davant el poder polític.
Segons Rather es produeix un cercle viciós nefast, capaç de desvirtuar la professió: a menor vigilància dels mitjans amb el poder, menor confiança de l'audiència i a menor confiança, disminueix la capacitat dels mitjans per enfrontar-se al poder.
La reflexió és suculenta, malgrat venir d'una font qüestionada, amb altre affaire anterior, el dels inexistents soldats de Vietnam que denunciaven la violació dels drets humans.
Quan un periodista menteix, i es demostra, fa un gran servei a allò que volia atacar. La credibilitat és l'única arma en la lluita mediàtica.2 Comments:

At 2:20 AM, Blogger fernando said...

El tío de Peter Parker (Spiderman) le dijo una vez: "Un gran poder supone una gran responsabilidad". Está claro que tanto periodistas como políticos tienen un gran poder. La pregunta es, ¿son todos tan responsables como poderosos? Francamente lo dudo mucho...

 
At 2:23 AM, Blogger fernando said...

Por cierto.. la hasta ahora única irresponsabilidad conocida de Peter Parker como Spiderman, le costó la vida a su tío.

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.