valenblog

Monday, April 24, 2006

De blog a bloc, un viatge necessari

Resulta que, inculta com sóc –però en procés de reciclatge- , he estat utilitzant la paraula blog de forma incorrecta, ja que en la meua llengua s'ha adoptat la versió bloc. Per això, des d'ara, utilitzaré aquest mot.
Aprofite també per fer algunes reflexions i alguna definició.
Qué és un bloc?
Un espai virtual on hom pot fer els seus propis comentaris sobre qualsevol tema.
Algunes característiques:
A més de la interactivitat, hipertextualitat i tota la pesca que els manuals destaquen, el més important d'un bloc és que és lliure, només es precisa algú amb voluntat de comunicar quelcom -sobre les repercussions d'aquest extrem pense escriure en poder-.
Quin públic té un bloc? És clar que aquell a qui interessen les mateixes coses de qui publica. Per això un blog permet posar en contacte, de veritat, a un autor amb el seu públic, amb aquells a qui interessen les coses que ell diu.
Una característica essencial és que es tracta d’un nou mitjà de comunicació nascut d’internet, cosa que provoca inaccessibilitat en grans estrats de la població. Podem dir que internet ha suposat una gran revolució, en tant en quant manté gran part de la humanitat unida per la comunicació. Els blocs serien un segon pas, una vegada desenvolupada la capacitat de connexió de la xarxa.

2 Comments:

At 7:42 AM, Blogger Alex Carcelén said...

Dons a mi lo del bloc em sona a una altra cosa, Tere... De fet, encara continue dient-ne blog, almenys de moment. Però, la qüestió és per què bloc? Per què el canvi? Vull dir etimològicament. No és una paraula anglesa?

 
At 1:03 PM, Blogger Tere Agulló said...

T'entenc, però mira, si el Termcat ho ha fixat així...
Jo no he tingut temps encara de consultar tot. Hi ha gent, com Bibiloni, que no n'és partidari:http://www.bibiloni.net/blog/archives/00000091.html
També es discutixen els derivats: bloguer, blocaire, blogaire, bloguista, blogar...
Noves necessitats, noves paraules. Però tot precisa una reglamentació.

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.