valenblog

Thursday, May 18, 2006

Jornades en píndoles

Les recents Jornades de Periodisme Digital realitzades al CEU d’Elx evidencien al meu parer vàries coses:
- En primer lloc, una certa maduresa en l’anàlisi blogger. Després de molts congressos, un fum de posts i alguna que altra baralla encesa, els savants de la blogosfera hispana, semblen tenir les idees clares.
- Derivat de l’anterior, moltes coincidències: sobre què és i no és periodisme, sobre el moment de canvi, sobre l’evolució necessària dels mitjans tradicionals…
Algunes idees amb nom propi:
- El blog com a conversació ens recalca l’autor amb nom de poble veí, tal com apareix al subtítol del recent llibre blogger.
- L’espai de nova llibertad. Encara que la idea va convertint-se en tòpica, Alfonso Rojo ho exposava amb tota la seua gràcia.
- L’audiència pren el micro. Eva Domínguez ens recorda un fet fonamental, ara sí que de debó s’hi pot participar als mitjans. (No com a eixes patètiques noves seccions digitals de El País, on apareixen unes quantes opinions, tan filtrades com la secció de Cartes a la direcció).
- El futur dels mitjans no estarà en explicar què ha ocorregut, sinó per què, ens diu Tània Costa, que considera contats els dies de la premsa pagada. Qui sap! Potser per explicar els perquè siguen millors els bloggers, com apunta Sergio, potser que aquell que informa perque vol, sobre allò que domina, és possible que estiga en avantatge sobre el currant tradicional.
- El periodisme deixa de ser un xollo. José Cervera, Retiario, parla amb força, i molta sorna, sobre el que pot ser la professió. El públic baveja.
- Un altre que ens fa bavejar és Juan Varela, de qui ja hem parlat prou a aquest bloc.

1 Comments:

At 3:34 PM, Blogger Sergio M. Mahugo said...

Tere, ten cuidado que creo que este otro post se te corta!

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.