valenblog

Tuesday, July 25, 2006

Diguem no!

Nosaltres no som d'eixe món.
Estic en total desacord amb Rosa Montero quan distingeix una ratlla entre el món civilitzat, democràtic, és a dir, nosaltres i els integristes, intolerants i tirànics, i deixa al nostre costat a Israel. No és l'única, també al diari El Pais d'avui un lector que se'n queixava en pega un bon repàs. Els arguments "pro civilització" no s'allunyen molt dels utilitzats quan la crisi de les vinyetes, per exemple per Vargas Llosa: una certa superioritat moral basada en la llibertat i la pràctica democràtica.
La democràcia no és vacuna contra la barbàrie. Israel, al Líban, està massacrant la població civil, ha arruinat les infraestructures i ha tallat la possibilitat de desenvolupament turístic (un milió i mig de reserves!), per no traure l'històric palestí.
Tot plegat no és combatre el terrorisme, com tampoc ho ha estat la invasió d'Irak, és consolidar interessos geoestratègics, això sí, democràtics: els respectius parlaments en recolzen les invasions. Tenim l'obligació moral de denunciar-ho, però també hem de ser pràctics i pensar la llavor que fem germinar: per cada civil mort, quants terroristes apareixen?
No podem seguir pensant que la civilització està del nostre costat.

3 Comments:

At 3:06 AM, Blogger your said...

phentermine nice :)

 
At 2:10 PM, Blogger your said...

phentermine nice :)

 
At 2:10 PM, Blogger your said...

phentermine nice :)

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.