valenblog

Monday, September 18, 2006

Abuela, ¿cuándo vas a dejar la prostitución?



Dolores Juliano no deixarà la prostitució de moment, com a objecte d'estudi. Passats anys i un munt de llibres al darrera, aquesta professora d'antropologia jubilada continua denunciant als qui criminalitzen la professió i la volen prohibir amb les lleis. Recordem que el món feminista està dividit en aquestos moments entre partidaris de legalitzar i prohibir aquesta pràctica. Divendres passat, com al mes de març, vam poder escoltar-la a Elx en una xarrada brillant i aclaridora.
Juliano la considera ni més ni menys com una professió, a la qual s'accedix per poder sobreviure. En canvi, denuncia el que té la prostitució d'estigma social, d'aparteid que serveix no sols per assenyalar les qui s'hi dediquen sinó també per dominar la resta de dones, marcant-los el camí a seguir. En cas contrari, serem tatxades de putes, l'insult pitjor en la nostra societat que s’estén a ells també (fill de puta). Ahí anirem si som masa liberals, si vestim de determinades maneres, si no atenem el que s'espera de nosaltres... I un llarg etcètera.
I és que la paraula omnipresent ve prenyada: significa tot allò que una dona no ha de ser. Lucía Etxebarría cita Florence Thomas per recordar quelcom ben sabut: "El lenguaje es el fundamento de la reproducción del sexismo; es un aparato de construcción y de representación de la realidad y por consiguiente de la acción sobre ella por medio de elaboraciones simbólicas. A través de él internalizamos ideas, imágenes, modelos sociales y concepciones de lo femenino y de lo masculino, entre otras.." En el nostre cas, una sola paraula i quina quantitat de submissió!




4 Comments:

At 7:55 AM, Blogger Basterrak said...

Hola Tere.

Le pega't un cop d'ull al blog i em pareix una iniciativa molt interessant.

L'he descobert en eselx.com, avuí mateix, just després d'arribar d'actuar al Correllengua 06 al Gran Teatre, jeje.

una abraçada.

 
At 10:46 AM, Blogger Tere Agulló said...

Ei! Contenta de llegir-te i de descobrir el teu magnífic bloc.
Ens veurem el 17 al Gran Teatre, no?

 
At 10:48 PM, Blogger Euphorbia said...

Acabo de descobrir el teu blog (perquè tu t'has passat pel meu, moltes gràcies)
El que he vist m'ha agradat molt i amb el teu permís em seguiré passant per aquí.

Respecte al tema que tractes, jo crec que s'hauria de regular. No em sembla bé l'existència de la prostitució pel que té de denigrant per a la dona, però ja que no veig possible que mai s'acabi doncs al menys que es reguli per poder-lis donar l'assistència mèdica adecuada i per a fer desaparèixer les màfies i tots els malparits que viuen d'explotar-les i maltractar-les. Com a mínim haurien de tenir totes un lloc físic de treball sota sostre i així deixar-les de veure en qualsevol carretera on corren tant de perill.

 
At 3:57 AM, Blogger Tere Agulló said...

Gràcies Gemma, jo em reconec en moltes coses del teu bloc.

Això pot ser l'inici...

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.