valenblog

Tuesday, October 31, 2006

Una dona en La Festa





L'any 2006 ha estat històric per a la celebració de la Festa d'Elx. Per primera vegada una dona hi ocupa un lloc de representació. Naturalment, primer se li ha hagut d'adaptar el nom, perquè cavaller(a) electe(a) no resultava adequat i, com sempre, el mot serà posterior a l'ús social. Però bé, el títol de personalitat electa li escau a la funció que Evangelina Rodríguez ha desenvolupat dignament, posant de relleu que les dones poden tenir una presència pública a la Festa. De l'altra, més amagada, la que prepara palmes, arreplega imatges, conserva i condiciona, sempre n'hem tingut.
Cal un pas més enllà: la incorporació de xiquetes per als papers femenins. Sembla que, ara per ara, no s’està plantejant la possibilitat. Les veus conservadores de la tradició masculina s’hi imposen, però cada vegada més apareixen més defensors d’un pas que, abans o després, s’haurà de donar.

1 Comments:

At 6:37 AM, Blogger Eva Paris said...

Ai, el pes de la tradició! Supose que mitjançant aquests xicotets pasos com el d'enguany, abans o després, com dius, arribaran els grans canvis que no tenen ja per què ser-ho tant.
Te deixe l'enllaç a l'article sobre la representación que vam veure:
http://voydeviaje.blogspot.com/2006/11/mi-primer-misterio.html

Salut!

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.