valenblog

Saturday, December 09, 2006

Els museus de la mort



A Florència assistisc a la frivolització de la tortura i l'extermini, en forma de museus per a turistes. N'he vist diversos, al mateix Florència i al bonic poble medieval de San Gimignano. Vaja, que de tot es pot traure euros als turistes. Els locals, cutres a més no poder, mostraven fotografies de diverses formes de mort i instruments de tortura. Tot molt edificant. O potser la seua visió resulte educativa, qui sap? Per si de cas, jo preferisc la tasca que realitza la meua amiga Lola Bouvard, d'Amnistia Internacional, sempre disposta a vindre al centre i parlar-los als alumnes d'aquestos temes. És cert que costa moltes vegades convéncer els joves que un crim atroç no es pot saldar amb una altra atrocitat.

Però com a mínim se l'escolten amb atenció i s'obri un debat interessant entre ells, que ara intentem portar als seus blocs.

1 Comments:

At 1:15 PM, Blogger Eva Paris said...

A Santillana del Mar, en Astúries, hi ha també un museu dedicat a instruments de tortura, des de la Inquisició fins al segle XIX. He de reconéixer q no em vaig atrevir a entrar-hi. Imagine q l'experiéncia ha de ser prou desassossegadora.
Salut!

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.