valenblog

Tuesday, February 20, 2007

La publicitat i les neurones

És possible que la nostra societat haja canviat molt al darrer segle. Que si la incorporació massiva de la dona al treball, els avanços polítics, la igualtat...
Tot això està molt bé, i segurament existix. Lentament, això sí, i amb molts camps encara sagnants -explotació, violència, discriminació- sembla que caminem cap a un futur cada vegada més igualitari.
Ara bé, hi ha un camp que continua donant mostres continuades de discriminació de gènere. Un camp que ens envolta, i, sobre tot, ens marca les tendències. Em referisc a la publicitat.
Avui, com tantes altres voltes, s'ha hagut de retirar un anunci, per incitació ostensible a la violació. Uns minuts després de veure-ho a les notícies, em trobe un anunci que anuncia un producte per a no damnar el color perquè -expliquen de manera graciosa- ja es sap que els homes no saben separar els colors ¿?
Jo, si fóra home, demandaria tal empresa i demanaria la retirada del producte, perquè... Quantes neurones calen per separar els colors clars dels foscos?

2 Comments:

At 2:57 PM, Blogger Des del Raval d'Elx said...

Abans de res, enhorabona pel teu bloc.

Tens raó. De vegades molts obliden que el vertader objectiu és arribar a la igualtat de sexes. En aquest cas es confon feminisme amb femellisme. N'hi ha qui pensa que acabar amb el masclisme significa que la dóna ha d'estar per damunt de l'home.

És la imatge que s'intenta donar des del món de la publicitat: Revenja't de l'home, sigues una dóna rebel, axafa'ls a tots. Ja ets una de les nostres, ja pots comprar els nostres productes, ¿a qué esperes?

Sort que encara quedem molts amb les idees clares.

Salut.

 
At 1:32 AM, Blogger Tere Agulló said...

La imatge que dius no em sembla que valga per a molts casos.
Jo pense que, sense haver una línia, totes coincideixen al mateix: la desigualtat. Tot sempre està desnivellat, de la superwoman de gimnàs, la reina de la bellesa sexi a, en l'altre extrem, la cutre usuària de detergents.

Quasi mai es mostra situacions d'igualtat. I la llàstima és que eixes imatges són les que conformen la nostra educació cívica.

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.