valenblog

Monday, April 23, 2007

Cel ras: novecento a Elx



Avui, el dia del llibre, no vull que acabe sense un petit comentari per a una gran novel·la escrita entre dos persones, Maite Coves i Vicent Soler.
I és que Cel ras combina un seguit d’elements que la fan inestimable. Un perfecte fresc històric d’un moment històric atractiu, el canvi de segle, amb uns protagonistes de ficció i alguns personatges reals com l’avançat mestre Llorca o l’astrònom Landerer amb els quals podem donar un repàs a la pedagogia i la ciència del moment. A través de les seues planes et trobes traslladat totalment al’inici del segle XX. Potser un segle no és molt de temps, potser alguns ja en complim mig i les coses d’abans les reconeixem millor… Però és un encert dels autors saber marcar escenaris i accions perquè resulten més que creïbles, conegudes, recordades en la memòria dels avis, de les cases de camp, dels carrers del raval, de passejos i places d’una ciutat i uns personatges que despertaven a la modernitat: un fill que investiga, una filla que estudia, una vaga, un treball a Orà... Troços de vida que porten un fil conductor en la història d’un poble que viu un moment peculiar al 1900 amb l’arribada dels més importants astrònoms del moment.

Per a il·licitans, de debò, imprescindible.
Per a qualsevol altre, molt recomanable, ja sabeu, a través de la cultura local s’arriba a la universal.


Felices lectures!

1 Comments:

At 8:59 AM, Blogger Unknown said...

Hola Tere,

Vicent m'ha enviat hui l'enllaç a aquest article sobre el seu llibre de Cel Ras. Moltes gràcies per les teues paraules de part dels autors! Potser als teus lectors els agradaria conèixer la pàgina web del llibre: http://celras.curiedigital.net

Salutacions,
Àgueda (aka LadyRostand)

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.