valenblog

Friday, July 27, 2007

Músics de festa

Avui, de retop, he conegut uns músics que han vingut a tocar a les festes del poble. Aquesta vegada, cosa rara, no són valencians -com sabem, els pobles valencians oferixen un impagable cantera de bandes i de grups musicals. Des de Burgos ací, demà a Valladolid, però hui, han pogut gaudir d'unes hores de platja: esto es de oro!
L'estiu constitueix per aquestes orquestres la possibilitat de guanyar-se uns euros, escassos, però sobre tot, l'ocasió de fer allò que més els agrada, tocar música.
Després, la realitat és com és, les festes major convoquen gent de totes les edats i allò més comercial s'imposa, acaben una mica farts de repetir pasodobles perquè ixquen a ballar els matrimonis majors, de la sèrie "animada" perquè tothom es desfogue o de la cançó de l'estiu actual.
En ocasions, en començar, o just abans d'acabar, o si el públic es deixa, proven a tocar allò que més els agrada, una cançó que han composat o aquella altra que fa lloir vocalista. Petits plaers que els fan estar ahí.
Són molts els grups, abans conjunts, ara més aviat orquestres de molts membres, que passen l'estiu de festa en festa, treballadors de qualsevol edat que senten la música i estan disposats, malgrat els entrebancs, a compartir-la sota un cel d'estiu.

I ara, una petició: Paquito el xocolatero!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.