valenblog

Thursday, November 01, 2007

Vull un mocador!




Sí, ara que ens arriba la polèmica a les escoles, jo em pose de part del mocador. És més, reivindique per a mi, per a totes nosaltres, l'ús del mocador.


M'explique:

Ací la que escriu, dona occidental, es suposa que alliberada -n'hauria molt que parlar- no usa mocador al cap. La seua religió o l'absència d'ella, no se l'imposa. La seua societat, com diem occidental, alliberada, moderna, no li marca una pauta de què portar al cap. La llibertat, vaja.

Uns petits detalls coarten aquesta llibertat:

- La tirania de la imatge personal. Les xiques lletges ja no tenen problemes. Poden operar-se qualsevol part del seu cos i lluir tot amb perfecció. Corporación dermoestètica et garantitza l'entrada a un món de perfecció. (I si et passeges per la blocosfera voràs que s'ha convertit en el referent de milers de blocs).

- La lluita contra el pas del temps, font de negoci de grans empreses, només cal fullejar les pàgines de publicitat d'una revista femenina o fixar-se amb els preus de les cremes anti-age o anti el que siga.

- La necessitat d'una silueta corporal perfecta. Un exemple: haver d'ensenyar el melic, com és la moda, requereix posseir uns abdominals el més perfectes possible, o siga, passar fam i fer hores de gimnàstica. El gimnàs: una empresa en auge, per a elles i per a ells, que també han d'ensenyar.

Etc, etc. Sort que la nostra societat no ens oprimeix, i si ho fa, sempre podrem trobar tractament psicològic adient per a la nostra anorèxia, bulímia, obesitat o vellesa. També, i molt important, segur que podrem trobar bancs que ens financien els nostres tractaments. Recordeu aquella adolescent estalviadora d'American Beauty?

Estic pensant en com seria la meua vida si no hagués de cuidar tant els meus cabells, sense tintures i perruqueries, sessions matinals d'assecar-los i domar-los. Només triar un bonic mocador i ... ja està!

La meua vida canviaria. I tant!

3 Comments:

At 2:13 AM, Blogger Shitenno said...

Home, blogejant et trobat el teu blog. Només he pogut llegir la primera entrada pero ja anire llegint mes poc a poc.

Un salut de un antic estudiant de prensa i valencía.

Un salut cibernetic

 
At 1:49 PM, Blogger Joanc said...

I malgrat tot sembla que els homes que fins ara no hi erem particeps d'eixa tirania, estem entrant cada dia més.

 
At 9:45 AM, Blogger Tere Agulló said...

Un salut a Shitenno, però dona'm més dades, que em pica la curiositat.
Joanc, jo pense que aneu entrant, però de manera "colateral", no és el mateix, diguem que per a ells és un passatemps i per a elles una obligació.

 

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.